onsdag 15. oktober 2014

#20 Gammel-Erik

I mangel av en "skikkelig" bursdagsgave, og med gode skussmål fra bursdagsbarnet tidligere, bestemte jeg meg for å lage en IPA siden det er noe jeg vet han er glad i.

Da jeg var på bryggebutikken min dukket det opp en eske med ny tørrgjær fra fermentis, nemlig Abbaye , en belgisk tilnærming/strain visstnok. Den prøver vi! Belgisk IPA here I come.

Malt
2.5kg Pale Malt
250g CaraAmber
100g AXA Rug

Humle
10g Simcoe 11.7% 60min
14g Simcoe 11.7% 15min

7g Centennial Tørrhumle 3 dager

Gjær
SafAle Abbaye Belgian

Specs
64IBU
OG 1.053
FG 1.009(e)
ABV ~6%

Gjæret på 17 grader i 3 dager før den ble satt i romtemp.
Ferdig utgjæret på 5 dager (skjønner ikke hvorfor alle BIAB'ene mine gjærer ut så fort).
Denne luktet mektig neshornpromp de første tre døgna, og forsvant ikke før jeg tørrhumlet.
Ved tapping var det ingen svovel å merke, regner med gjæra hadde ryddet opp etter seg.




Ingen kommentarer: