lørdag 18. oktober 2014

#21 Frokostblanding

Etter å ha smakt et par av Austmanns portere med kaffe og røykmalt i måtte jeg lage min egen.
Alkoholikerens frokost tror jeg dette blir, spennende å se om jeg får den til.

Tatt utgangspunkt i Stone Brewery sin Smoked Porter, men brukt en mildere røkt malt (de bruker 1oz, 28g torvrøkt malt) og derfor økt mengden.

Frokostblanding
9 liter BIAB

Malt
1.2kg Pale Malt
1.2kg Bøkerøkt Malt
200g Carafa1 (800EBC chocomalt)
150g CaraAmber

(180g DME)

Humle
10g Columbus 15% 60 min
5g Perle 6% 15 min

Gjær
SafAle S-04

Annet
20g Kaffebønner (Hele) 24h før tapping.

Meskes 68 *C ca 60 min

OG 1.056(m)
FG 1.015(e)
FG 1.011(m)
ABV ~6%
50IBU



 

Edit 1: Første smaksprøve 10.Nov.2014 , mye kaffesmak rett i fleisen, veeeldig myk og fin drikke. Ikke helt fornøyd med resten av ølla, men det er tidlig enda. Ikke helt ferdig karbonert og røyksmaken var nesten ikke-eksisterende. Håper denne kommer frem med en måneds lagring uten at det går for mye utover kaffen. Neste gang: Mer av alt!

1 kommentar:

Unknown sa...

Hei! Gøy å lese bloggen din. Jeg er hjemmebrygger selv, bor du i Osloområdet?