Alkoholikerens frokost tror jeg dette blir, spennende å se om jeg får den til.
Tatt utgangspunkt i Stone Brewery sin Smoked Porter, men brukt en mildere røkt malt (de bruker 1oz, 28g torvrøkt malt) og derfor økt mengden.
Frokostblanding
9 liter BIAB
Malt
1.2kg Pale Malt
1.2kg Bøkerøkt Malt
200g Carafa1 (800EBC chocomalt)
150g CaraAmber
(180g DME)
Humle
10g Columbus 15% 60 min
5g Perle 6% 15 min
Gjær
SafAle S-04
Annet
20g Kaffebønner (Hele) 24h før tapping.
Meskes 68 *C ca 60 min
OG 1.056(m)
FG 1.015(e)
FG 1.011(m)
ABV ~6%
50IBU
Edit 1: Første smaksprøve 10.Nov.2014 , mye kaffesmak rett i fleisen, veeeldig myk og fin drikke. Ikke helt fornøyd med resten av ølla, men det er tidlig enda. Ikke helt ferdig karbonert og røyksmaken var nesten ikke-eksisterende. Håper denne kommer frem med en måneds lagring uten at det går for mye utover kaffen. Neste gang: Mer av alt!
1 kommentar:
Hei! Gøy å lese bloggen din. Jeg er hjemmebrygger selv, bor du i Osloområdet?
Legg inn en kommentar