torsdag 17. april 2014

#11 Juleøl 2014

Fant ut det var påtide å lage juleølla for i år , slik at den fikk litt lagringstid på seg. Samtidig ville jeg teste de nye 10L gjæringsbøttene mine fra bryggselv. Tok utgangspunkt i en Brown Ale og slang oppi noe krydder etter tips og råd fra diverse fora på nettet. Er redd jeg har vært litt for sparsom på ingrediensene , så det kan hende det blir en vanlig Brown Ale. Vi får se, Brown Ale er godt det også...

Juleøl 2014
9 liter

Malt:
1.8kg Munton's Nut Brown Maltkit

Humle:
20g Challenger 6.5% 60 min
20g Fuggles 5% 0 min

Diverse
1ss Kanel 0 min
10g Ingefær 0 min
25g Einebær 0 min
200ml Tomtebrygg 0 min

Gjær:
T-58 Slurry fra Stout

IBU 30
EBC ?
OG 1.073(m)
FG  1.016(Est)
ABV ~7,5%

Edit: Denne endte opp på 1.020 med snerk på toppen som også dukka opp i flaskene. Har valgt å ta vare på den for å se om modnig kan redde den, men for øyeblikket ser det mørkt ut. Bakteriene har begynt å spise komplekse sukkerarter så flaskene er VELDIG karbonerte (i grenseland til fontener når de åpnes). Foreløbig smaker den brown-ale med litt krydder og en ubehagelig metallisk smak, så mistenker den er oksidert. Alle fingre krysses.

Edit2: 03.Aug.2014 Måtte tømme ut denne. Både de jeg hadde stående kaldt og de jeg hadde stående i kjellertemperatur for lagring ble udrikkelige. Smakte bare metallisk og kvalmende søtlig brown ale. Får prøve meg på en ny juleøl og håpe den blir "ferdiglagret" på 3-4 måneder.

Ingen kommentarer: