Mørkets Fyrste RIS
9 liter BIAB Russian Imperial Stout
Malt
2,2kg pale malt
0.05kg Roasted Barley
0.05kg Carafa 2 Special
0.03kg Carafa 1 Special
0.03kg Hvete røstet malt
400g Moss Maltekstrakt
400g Xtra Honning
Humle
17g Columbus 16% @ 60 min = 75IBU
Gjær
T-58 tørrgjær rehydrert
1.075 OG
1.020 FG (håper vi)
75IBU
ABV ~8%
Edit 19. Aug.2014. Denne er nå "ferdig utgjæret" på 3 dager i romtemp. med minimal aktivitet i gjærlåsen FG 1.020 etter stormgjæring. Ganske fantastisk med bare en pakke T-58... Lurer på hva som har skjedd. Lar den stå ei GOD stund til før jeg gidder å stikke om og slenge i bourbon og eikekuber.
Edit 24.Aug.2014: Bestemte meg for å flaske denne nå og flaskemodne den istedetfor "bulk-aging" på sekundærkar da jeg ikke stoler på at gjæringskarene mine er 100% tette over tid. Juleøl'et mitt som ble oksidert/infisert stod på et slikt gjæringskar... Ble ingen eik/bourbon men det kan kanskje være like greit.
04.Oct.2014: Denne ble IKKE god og skal antakeligvis dumpes i dass. Alt for mye honning, alt for mye mossemalt (sødme) , gjæret på alt for høy temperatur med feil gjær.
Neste gang: Samme oppskrift men med 3kg palemalt og 100g honning (ingen mossemalt). Gjæres med S-04 på mye lavere temperatur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar