Da var det påtide å ta jomfrudommen på kompaktbryggeren min. Ingredienser til en IPA ble kjøpt inn, mer spesifikt en Garm Chinookie basert på oppskriften til Garm's Chinookie. Oppskrifta ble ikke fulgt til punkt og prikke, men det var ikke langt unna.
Garm Chinookie
22 liter, 70% utbytte
Malt:
6.5kg Pale Malt
0.5kg Caramalt
0.5kg Honning (flameout)
Humle:
50g Chinook 12.4% @ 60 min
80g Chinook 12.4% @ 20 min
50g Chinook 12.4% @ Tørr , 7 dager
Gjær:
Safbrew T-58 4dl "starter"
Innmesk 65-68 *C , 60 minutter, utmesk 75 *C , 10 minutter
Skylles med 6 liter vann (eller til OG ~1.060).
OG(e) 1.065
OG(m) 1.060
FG(e) 1.010
ABV ~6.8%
Gjæres i romtemp 20-21 *C, 7-10 dager.
Edit: Brygget endte på 1.011 og ble flasket idag 12.Feb.2014. 2 uker i romtemp nå så bør den bli bra.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar