søndag 19. januar 2014

#4 Chinook Double IPA Ekstrakt

Etter fadesen med Amarillo IPA'en min (første BIAB) der ingenting smakte som det skulle (og flaskene i tillegg ble overkarbonerte) tenkte jeg at jeg skulle gjøre det litt lettere for meg selv. Jeg gikk derfor til innkjøp av en boks Brewmart Danish (tuborg liksom-klone) og en pakke Chinook humle.

Istedetfor å brygge 20-25 liter av denne og legge på sukker eller spraymalt for å få OG opp i 1.050+ bestemte jeg meg for å lage et picobrygg på 9-10 liter. På denne måten sparer jeg endel humle og i tillegg bør en Double IPA på ca 7-8% ikke inntas hverken i mengder eller ofte så jeg klarer meg fint med halve volumet.

#4 Chinook Double IPA ekstrakt
9 liter

Malt
1.8kg Brewmart Danish ekstrakt

Humle
25g Chinook 12,5% @ 60 min
25g Chinook 12,5% @ 30 min
10g Chinook 12,5% @ 10 min
10g Challenger 6,5% @ 10 min
1/4 Protafloc tablett @ 5 min
3 poser Lipton Eple, Kanel og Rosin Te 5 min under nedkjøling
10g Chinook 12,5% @ Tørr 5-7 dager
10g Challenger 6,5% @ Tørr 5-7 dager

Gjær
4dl T-58 Safbrew gjærstarter, høstet fra Brown Ale og vasket.

OG(e) 1.070 (189g/l sukker)
OG(m)1.063 (169g/l sukker)
FG(e)  1.010-1.015
ABV ~7%


Bilder

Desinfisering av Gjæringskar
Desinfiserte gjærlåser




Humlekoking
Humlepung

Gjærstarter T-58
Krauzen-katastrofe neste dag


Ingen kommentarer: