Da var det påtide med enda en ølblogg i bloggosfæren (brrr, fælt uttrykk).
Etter noen "mislykkede" forsøk med Europris sine ekstrakt-kit , som jeg forøvrig ikke blir å legge ut her, valgte jeg i slutten av November å gå til innkjøp av 4kg pale malt , litt caramalt, 100g Amarillo humle og en pakke Nottingham Ale Yeast. I tillegg handlet jeg en 10L gryte , og litt småtterier.
Dette skulle bli grunnlaget for et picobrygg på ~8L , Single hop Amarillo IPA
#1 Hvete IPA
9 Liter
Malt
1.8kg Pale Malt
0.2kg Caramalt
0.2kg All Bran frokostblanding
Humle
20g Amarillo 9.5% 2012 @ 60min
20g Amarillo 9.5% 2012 @ 30min
20g Amarillo 9.5% 2012 @ 05min
12g Amarillo 9.5% 2012 @ Tørrhumle 5-7 dager
Gjær
Danstar Nottingham Aleyeast tørrgjær, rehydrert på 25 *C med 3dl springvann (~5g)
Innmesk 68 *C (60min)
Utmesk 75 *C (10min)
OG(e) 1.060
OG(m) 1.035(!!) (temperaturen var for høy ved måling)
OG(m) 1.055+ (etter å ha sunket til 25+)
FG 1.005
IBU og EBC ikke målt/beregnet.
Råvarer, 2kg malt og 3 stk humleposer (bomullskluter fra Jysk). |
Europris-ølla ble veldig klar og fin om ikke annet. |
Her meskes. |
Mesking fremdeles. |
Humleposer på plass. |
Gjæringskar, veldig praktiske ved picobrygg på 5 og 10 liter. |
MYE gugg i bunnen her ja, blir lite øl å hente fra disse. |
Ferdig flasket, 7 Liter ferdig brygg. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar